Előfizetői tartalom

Érkezik a jó hír Brüsszelből - Ez már tényleg a vége?

Az Európai Bizottság ma dönt a Magyarország ellen zajló túlzottdeficit-eljárás ügyében, melynek következtében egy kilenc éve húzódó folyamat zárulhat le. Más uniós tagállamok korábbi tapasztalatai azt mutatják, hogy a pozitív döntés bejelentése nem okozott látványos piaci reakciókat, ami arra utal, hogy a befektetők számára nem kiemelt fontosságú az EDP-eljárás sorsa. Meglátásunk szerint egy esetleges kedvező brüsszeli döntés esetén sem eresztheti el a gyeplőt a kormány a 2014-es választások felé közeledve, az Európai Bizottságnak ugyanis megvannak az eszközei a későbbiekben is.

Az Európai Bizottság biztosi kollégiuma szerdán dönt többek között a Magyarország ellen folyó túlzottdeficit-eljárás ügyében is. A bejelentésre várhatóan 12 óra után kerül sor Brüsszelben. Az előzetesen kiszivárgott hírek szerint Magyarország szempontjából kedvező döntés születik, ami után már csak az uniós pénzügyminiszterek június 21-i jóváhagyására van szükség....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés