Előfizetői tartalom

Ez rémálom, ez Argentína! - Reakciók a nyugdíjügyre

Portfolio
Meghökkent a külföldi sajtó és az elemzők a kormány tegnapi bejelentésén, amivel ultimátumot adott állampolgárainak a magyar kormány: visszalépnek az állami nyugdíjrendszerbe, ellenkező esetben nem számíthatnak az államtól nyugdíjra öreg éveikben. Egy vélemény szerint Magyarország az argentin rémálmot követi, más vélemény szerint az EU-nak fel kell emelnie a hangját, de az elemzők szerint valószínűleg nem teljesül a kormány azon terve sem, hogy csökken az ország sérülékenysége, épp ezzel ellenkező hatást várnak.

Azzal, hogy Magyarország visszacsinálja a rendszerváltó országokban egyébként jellemzően követett nyugdíjreformot a Bloomberg hírügynökség szerint Argentína példáját követi. A dél-amerikai országban 2001-ben az állam bekebelezte a nyugdíjpénztári befizetéseket (mintegy 3,2 milliárd dollár), de már ezzel sem tudott megmenekülni az államcsődtől. Két évvel ezelőtt pedig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés