Előfizetői tartalom

Ezen a teszten elhasalt a kormány

Idén nincs sok értelme annak a kérdésnek, hogy teljesül-e a kormány által kitűzött hiánycél. Ez a kérdés ugyanis 2011-ben nem gazdasági probléma, hanem politikai döntés függvénye, köszönhetően a kormány intézkedéseinek. Jövőre ezért itt is óriási fordulatra lenne szüksége a kormánynak, ezért ebből a szempontból sem ártana, ha rendszeresen ránk nézne az IMF egy új megállapodás keretében.

Egy hónap maradt hátra az idei évből, már csak a decemberi költségvetési számok hiányoznak. Ezért ilyenkor sokakban felmerül a kérdés: vajon teljesül-e a kormány 2011-re kitűzött hiánycélja? Elkezdhetnénk számolni az egyes megvalósított, valamint beígért intézkedések költségvetési hatásait, így például a szeptemberben bejelentett 100 milliárdos megtakarítás megvalósulását...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés