Előfizetői tartalom

Ezt tuti, hogy pont fordítva csináljuk, mint az USA

Portfolio
Amerikában 1998-ban, még Bill Clinton elnöksége alatt született egy olyan törvény (Internet Tax Freedom Act, ITFA), melynek célja, hogy támogassa és megőrizze az Internet kereskedelmi, oktatási és információs potenciálját. Ez a törvény megtiltja, hogy szövetségi, állami és helyi kormányzatok megadóztassák az Internethez való hozzáférést, és hogy diszkriminatív, csak az internetre vonatkozó adókat állítsanak fel, mint például bitadók, sávszélesség-adók vagy email-adók.

Ugyanez a törvény egyben az elektronikus kereskedelem többszörös adóztatását is tiltja. Az eredeti törvénybe lépése óta négy alkalommal hosszabbította meg a kongresszus, a legutóbbi moratóriumról egy hónapja döntöttek, és december közepéig van érvényben. Nyáron a képviselőház megszavazott egy törvénytervezetet, amely állandóra módosítaná ugyanezt a törvényt. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés