Előfizetői tartalom

Fájni fog! - Erről az étlapról válogathatnak Matolcsyék

A kormány határozottan megígérte az Európai Uniónak, hogy tartja magát az eredeti célokhoz és megteszi a szükséges pótlólagos költségvetési lépéseket annak érdekében, hogy elkerülje a példátlan uniós szankció bekövetkezését, a kohéziós források 2013-tól kezdődő tényleges felfüggesztését. A konkrétumokról egyelőre keveset tudunk, ezért összeszedtük azokat az intézkedéseket, amelyek szóba jöhetnek a kormány számára. Van itt minden: gyógyszertámogatások csökkentésétől, közösségi közlekedés átalakításán keresztül az ingatlanadó bevezetéséig. Ezek alapján láthatjuk, hogy a Széll Kálmán Terv részletesebb kifejtése és megvalósítása önmagában nem lesz elegendő arra, hogy a kormány meggyőzze Brüsszelt és nagyon úgy tűnik, hogy eddig tabunak számító lépések megtételére kényszerül.

Úgy tűnik, hogy a kormány valóban elkötelezett az iránt, hogy tartós intézkedésekkel 3% alatt tartsa a költségvetés GDP-arányos hiányát mind az idei, mind pedig a jövő évben, sőt kitart tavaly meghirdetett eredeti hiánycéljainak teljesítése mellett (2012-re 2,5%-os, 2013-ra 2,2%-os deficitet tűzött ki). Nem meglepő a kormány határozottsága, hiszen nagy a tét: Brüsszel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés