Előfizetői tartalom

Fed: marad évekre nulla a kamat, nincs új intézkedés

Portfolio
A várakozásoknak megfelelően a 0-0,25%-os sávban tartotta irányadó kamatlábát mai döntésével a Fed Nyíltpiaci Bizottsága és a kiadott közlemény nem tartalmaz új intézkedést, ezért hatalmas csalódás volt az első piaci reakció. A Fed közleménye szokatlanul borús hangvételű a gazdasági kilátásokat illetően, amelyet valószínűleg azzal igyekezett tompítani, hogy jelezte: legalább 2 évig nulla százalék közeli marad az alapkamat. A jegybanki üzenet röviden így foglalható össze: most csak azt jelezte az intézmény, hogy átbeszélte a lehetséges intézkedéseket, azokat előkészítette szükség esetére, de vannak az új lépéseket ellenzők, ezért most egyelőre nem lép a piacok "nyugtatása" érdekében. Meg is volt a következmény: rövid időre 273-ig ugrott a frank/forint árfolyam, majd nagy frankgyengülés következett. További részletek folyamatosan frissülő cikkünkben: 2011.08.09 21:13 273 forint közelében járt a frank!

Az új "lépésekről" Az utóbbi időben romló gazdasági környezet legalább 2013 közepéig nulla százalék közeli alapkamatot tesz szükségessé az Egyesült Államokban - tartalmazza meglepő konkrétsággal a jegybanki közlemény a "dátumot". Most csak arról egyeztettek a testület tagjai, hogy milyen lépéseket foganatosíthatnak akkor, ha arra szükség lehet (előkészítették...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés