Előfizetői tartalom

Fél az inflációtól a Bank of England

Portfolio
A piaci elemzők várakozásai egybecsengenek a hozott döntéssel: marad a 375 milliárdos eszközvásárlási program, nem támogatják Mervyn King és két kollégája indítványát, miszerint ezt 25 milliárd fonttal növelni kéne. A jegybanki alapkamat szintén 0,5 százalékon maradt, ez a rekord alacsony szint immáron 2009 márciusa óta tart.

Az angol jegybankelnök javaslata, miszerint intenzívebbé tenné a bank mennyiségi lazítási programját, immáron harmadszorra lett leszavazva. Három hónap múlva érkezik Mark Carney, a kanadai jegybankár aki Sir Mervyn King-et fogja váltani a Bank of England élén. Carney nyilatkozatai alapján egy még drasztikusabb és még újítóbb monetáris politikát kíván majd folytatni, vélhetően...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés