Előfizetői tartalom

Figyelmeztetés érkezett: jöhet a leminősítés, ha megállítjuk Brüsszelt

Portfolio
A visegrádi országok esetében az EU-tagság fontos pozitív tényező a szuverén adósosztályzatban. Ha az utóbbi időszakban tapasztalt politikai feszültségek oda vezetnének, hogy az országok kilépnének az Unióból, akkor annak erőteljes negatív következményei lennének gazdaságilag - olvasható a Fitch Ratings hétfőn kiadott elemzésében. Közben egyre erősebben formálódik a kétsebességes Európa ötlete, aminek azonban a magyar kormány nem örül, hiszen ez a háttérbe szorítaná a keleti tagállamokat. Van egy kiskapu, akkor azonban nem megállítani kellene Brüsszelt, hanem felszállni a brüsszeli vonatra.

Mi lesz, ha tényleg megállítjuk Brüsszelt?Bár a szakértők szerint minimális annak esélye, hogy az utóbbi időben látott politikai viták után a visegrádi országok (Magyarország, Lengyelország, Csehország és Szlovákia) valamelyike kilép majd az Európai Unióból, de a problémát a Fitch például annyira komolyan veszi, hogy külön elemzést szentelt a témának. A legfontosabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés