Előfizetői tartalom

Furcsa kommunikációt folytat a kormány

Portfolio
A korábbiaktól eltérően a régió legsebezhetőbb országának nevezte a héten Magyarországot Matolcsy György nemezgazdasági miniszter és ezzel párhuzamosan arra figyelmeztetett: reális veszéllyé vált az ország hitelminősítésének rontása. A furcsa jelzések mellett a forint újabb mélypontra esett. A kormányzati kommunikáció egyfelől a forint stabilan tartásának szándékát jelzi, másfelől az annak gyengülését elősegítő további, devizahiteleseknek szóló mentőcsomagokat vetít előre. Az adócsökkentést és egyszerűsítést ígérő kormány a most ismert tervek szerint januártól már több adónemet tart hatályban, mint amennyi a kormányzati staféta átvételekor volt.

Leminősítési aggodalmak A héten a Magyar Nemzeti Bank 6%-os szinten tartotta az alapkamatot amellett, hogy kifejezte aggodalmait a gyenge forintárfolyam láttán. Orbán Viktor kormányfő szerint "a forint árfolyammozgását az euró gyengesége okozza", amely kijelentés csak az érem egyik oldalát mutatja, hiszen vizsgálataink szerint abban a megemelkedett országkockázat és a bizonytalannak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés