Előfizetői tartalom

GKI: ez így kevés lesz az "üdvösséghez"

Portfolio
A magyar kormány által eddig tett 2011. évi gazdaságpolitikai lépések néhány ponton korrigálták saját, 2010-es cselekedeteinek leginkább csőddel fenyegető elemeit, a fő gond azonban az, hogy a "mögöttes" államháztartási hiány rendkívül magas, azonban még emellett sem gyorsul érdemben a gazdasági növekedés, nem emelkednek a beruházások, s alig indulnak be szerkezeti-intézményi reformok - mutat rá a fő kockázatokra ma kiadott 2011-es gazdasági előrejelzése kapcsán a GKI Gazdaságkutató Zrt. Az intézmény kutatói szerint az államadósság egyszeri okokból csökken, tartós egyensúlyjavulás nem történik, "a perspektívátlanságot jól mutatja, hogy miközben Magyarország, ha kényszerből is, de 2013-tól teljesítheti a (jelenleg érvényes) maastrichti egyensúlyi feltételeket, tartósan az eurózónán kívül marad. Ezzel egyben kimarad az EU legfontosabb döntési mechanizmusából is." Az alábbiakban a GKI összefoglalóját tesszük közzé.

"Májusban idei mélypontjára esett a GKI-Erste konjunktúraindex értéke. Az ipari várakozások két évnyi, csaknem töretlen javulás után meglepő mértékben romlottak. Az építőipar tartósan a legpesszimistább ágazat, a várakozások romlása májusban is folytatódott. A kereskedelmi és szolgáltató cégek várakozása hullámzó, az utolsó hónapokban inkább romló (bár májusban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés