Előfizetői tartalom

Holnap eldől, mi lesz az idei legnagyobb devizarali sorsa

Portfolio
Holnap kamatdöntő ülést tart a japán jegybank, ennek kimenetele pedig kritikus lesz a japán jen árfolyamának szempontjából. A napokban meghiúsult a jen kitörése a dollárral szemben, azonban egyelőre a csökkenő trendcsatorna tetején gyűjti az erejét, ennek leküzdéséhez azonban fundamentális segítségre (további jelentős monetáris lazítás) lenne szüksége a jegybank részéről. Ha a jegybank ismét csalódást okoz, akkor technikailag gyakorlatilag semmi nem áll egy 3-4%-os jen-erősödés útjába, felfelé való kitörés (gyengülés) esetén viszont a 111-es szint okozhat nagyon komoly nehézségeket.

Miután Abe Shinzo, japán miniszterelnök pártja győzelmet aratott a július elején rendezett felsőházi választásokon, a politikus bejelentette egy ambiciózus gazdaságélénkítő csomag tervét, hogy a gyengélkedő gazdaságba valahogy életet leheljenek. A japán jen hirtelen gyengülni is kezdett a hírre, a piac ugyanis valószínűleg a kormányzati lépések mellett elkezdett beárazni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés