Előfizetői tartalom

Igen furcsa törvényeken dolgozik az Orbán-kormány

Portfolio
Szokatlan témájú törvénymódosítási, illetve alkotási tervekről hallhattunk a héten, ráadásul egyes jogszabályok születési körülményei is kifejezetten furcsának mondhatók. Nem ez teszi azonban igencsak óvatossá a magyar lakosságot a fogyasztásban, hanem például az, hogy a héten új történelmi mélypontra esett a forint a svájci frankkal szemben. Az ok jórészt a görög válság tovább fokozódása és ez a téma még a következő hetekben is sok izgalmat fog szolgáltatni. Az amerikai és a globális gazdaság lassulása szintén ezt okozza, ami például az olajárak mélybe küldésével jó hírt jelenthet a magyar autósoknak.

Furcsa törvények érdekesen születnek A héten végre tisztábban láthattunk egy igencsak szokatlan törvényalkotási területen, a korábban csak hamburgeradónak becézett új adónem témájában, ugyanis kiderült, hogy mely élelmiszerekre fog vonatkozik a hivatalos nevén népegészségügyi termékadó (mostantól chipsadó). Az új adóra vonatkozó törvényjavaslat több érdekességet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés