Előfizetői tartalom

Igen, példátlan - Miért büntet minket az EU?

Alaposan felbolydult a közvélemény, miután az Európai Bizottság javaslatot tett a kohéziós alapból Magyarországnak jutó források felfüggesztésére. A túlzott deficit eljárásban (edp) való továbbléptetés ugyan bizonyos szempontból erősen inkonzisztens, ám végiggondolva a helyzetet, el kell ismernünk: nemigen volt az EU-nak más lehetősége.

A magyar költségvetési helyzet lényegesen jobb, mint sok olyan országé, amelyeket nem érint a túlzott deficit eljárás szigora - hangzik a bizottsági ajánlás kritikája, és ez nagyjából helytálló. Pontosabb lenne inkább úgy fogalmazni, hogy a költségvetés kilátásai jobbak. Hiszen valójában ahhoz, hogy a helyzet igazán megnyugtató legyen, látnunk kell, az idén miként sikerül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés