Előfizetői tartalom

Így lehet megmenteni Európát - megszólalt az euró keresztapja

Madár István, Lindau
Elszámoltatható, felelős nemzetállami gazdálkodás, likviditást biztosító mechanizmus kiépítése és a közös kormányzás irányába való elmozdulás mentheti meg Európát - mondta Lindauban Robert Mundell. Az euró bevezetésének évében, 1999-ben Nobel-díjat elnyert közgazdász szerint a bajban lévő országokat nem az eurókötvénnyel kell megmenteni, és úgy látja, az új világrendben a nagy gazdaságok valutáinak rögzítésére lenne szükség.

Három fontos tennivaló van az euró megmentése érdekében - mondta Robert Mundell, Nobel-díjas közgazdász a lindaui találkozó során egy interjúban. Az első, hogy Görögország, Olaszország, Portugália, Spanyolország elszámoltathatósága érdekében ezeknek az országoknak végre kell hajtani a szükséges kiigazítást, és eközben ki kell találniuk, hogy a megszorítások közepette...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés