Előfizetői tartalom

Itt az adat! GDP-növekedés: 1,4%

Portfolio
Tavaly a negyedik negyedévben a munkanappal kiigazított adatok szerint 1,5 százalékkal haladta meg a magyar gazdaság teljesítménye az egy évvel korábbi szintet. (A nyers növekedési adat 1,4%.) A GDP-növekedésre vonatkozó konszenzus előzetesen 0,8% volt, igen nagy bizonytalanság mellett: -0,1%-tól +1,3%-ig terjedtek az előrejelzések.

A Portfolio.hu elemzői felmérése:Kapcsolódó cikkünk2012.02.10Óriási bizonytalanság - Mi történt a magyar gazdaságban?Az éves növekedési index harmadik egymást követő negyedévben áll 1,5 százalék körül, ami egyenletes növekedést sugall. A növekedés motorjaiban sincs nagy változás: elsősorban a mezőgazdaság, másodsorban az ipari export hajtja a gazdaságot. A negyedév/negyedév...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés