Előfizetői tartalom

Itt vannak Brüsszel szigorú feltételei!

Úgy tűnik, nem dőlnek meg a tabukérdések a költségvetés legújabb konszolidációja során, a hamarosan nyilvánosságra kerülő konvergencia programmal. A büdzsében tátongó lyukat többnyire tartósnak vélt intézkedésekkel (adó oldali lépésekkel), de nem szerkezeti átalakításokkal igyekszik betömni a kormány. Vajon elég lehet ez Brüsszel számára? Bemutatjuk az uniós pénzügyminiszterek nemrégiben elérhetővé tett, túlzott hiány eljárás keretében megfogalmazott konkrét ajánlásait. Ezekre pedig a frissített konvergencia programnak tekintettel kell lennie, ha a kormány el akarja kerülni a példátlan uniós büntetés tényleges bekövetkezését, a kohéziós források befagyasztását.

Ettől tartottunk Március közepén, a konvergencia program lehetséges tartalmával kapcsolatban azt írtuk (akkor még nem szivárogtak ki a hírek a banki tranzakciós adóról vagy az internetadóról): "már most azt mondhatjuk, hogy a kormány mozgástere a költségvetési kiigazítások területén egyre szűkebb. A Széll Kálmán Terv teljes megvalósítása nem lesz elég önmagában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés