Előfizetői tartalom

Hogyan tudunk bérleti szerződésünkből kilépni?

Portfolio
A pénzügyi válság az ingatlanpiac egyik szegmensében, a bérleti szerződések kapcsán is új kérdéseket vetett fel. Legyen szó raktár-, iroda- vagy kereskedelmi célú helyiségek bérletéről, egyre több bérlő szeretne a fennálló bérleti szerződéséből valamilyen formában kilépni, vagy csökkenteni a bérleti díját. Az alábbi cikkünk a bérlők számára nyitva álló kilépési lehetőséget foglalja röviden össze.

Először is különbséget kell tennünk a határozott idejű és a határozatlan idejű bérleti szerződések között. A határozatlan idejű szerződések esetében lehetőség van indokolás nélküli (rendes) felmondásra, az ingatlanpiacon azonban majdnem kizárólag határozott idejű bérleti szerződések jönnek létre, mégpedig általában öt, tíz vagy tizenöt évre. A határozott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés