Előfizetői tartalom

Kemény kritikát kaptunk az S&P-től - Leminősítés is jöhet

Portfolio
Csütörtök esti döntésével a Standard and Poor's negatív kilátást rendelt Magyarország hitelminősítéséhez, egyúttal megerősítette az érvényben lévő "BB" adósbesorolást. A hitelminősítő véleménye szerint a legutóbbi változtatások az egyes magyar intézményekkel kapcsolatban aláássák az ország intézményi hatékonyságát. Az elemzők itt konkrétan a jegybanki vezetőváltást és a legutóbbi alkotmánymódosítást említik meg. A forint azonnal gyengüléssel reagált a hírre.

Itt a döntés! A Standard and Poor's hitelminősítő csütörtökön a korábbi stabilról - leminősítést valószínűsítő - negatívra rontotta Magyarország adósbesorolásához rendelt kilátást. "A negatív kilátás egy esetleges leminősítés esélyére utal, ha Magyarország gazdaságpolitikai keretrendszerében történt romlás gyengíti a bizalmat az ország iránt és gyengíti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés