Előfizetői tartalom

Készülhet az MNB a kamatemelésre?

Az alacsony növekedés miatt több elemző arra számít, hogy a Magyar Nemzeti Bank csökkenteni fogja irányadó kamatát, de nem kizárt, hogy az idén éppen az ellenkezője fog bekövetkezni - mutat rá elemzésében Duronelly Péter, a Budapest Alapkezelő befektetési igazgatója. Az alábbiakban változtatás nélkül az ő gondolatait közöljük.

A gazdasági növekedés természetesen nem kell, hogy a jegybankot kamatvágásra ösztönözze, hiszen a belföldi gazdaság recessziója (stagnáló lakossági fogyasztás és visszaeső beruházások) az inflációs célkövetési rendszerben nem a Magyar Nemzeti Bank illetékességébe tartozik. De nem túl szép az inflációs helyzet sem: annak ellenére, hogy a belföldi keresleti nyomás már...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés