Előfizetői tartalom

Készüljünk a tartós recesszióra? - Gyorsértékelés

A mostani csomaggal már összejöhet a jövő évi hiánycél, főleg akkor, ha a lépések növekedési hatásával kapcsolatos kormányzati optimizmus beigazolódik. A kormány részben a romló külső környezet, részben saját korábbi illúziói, részben pedig a hibás gazdaságpolitikai indítása miatt rohan a pénze után. És ebben a rohanásban tovább rombolja az üzleti bizalmat, a gazdasági kiszámíthatóságot.

"As expected" - hogy mi is mondjunk valami frappánsat. A költségvetési fejleményeket figyelők számára egyértelmű volt, hogy az október 5-én bejelentett első csomag kicsi lesz. Egyrészt a makrogazdasági pálya eleve nagyobb korrekció után kiáltott, másrészt az egyes intézkedésekhez rendelt milliárd forintok nem a valós költségvetési hatást mutatták, harmadrészt a lépések...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés