Előfizetői tartalom

Lázár: Brüsszel jóváhagyta a paksi beruházást

Portfolio
Jelentős beruházásokról és adócsökkentésről is döntött szerdai ülésén a kormány, megépülhet például a régen tervezett ferihegyi vasút, és 120 milliárd forintos keret lesz lakóépületek felújítására. Fontosabb részletek Az Európai Bizottság lezárta a paksi atomerőmű bővítésével kapcsolatos közbeszerzések miatt indított kötelezettségszegési eljárást. Jó esély van arra, hogy heteken belül minden akadály elháruljon a Paks-II projekt elől, és 2017-ben megkezdődjön a beruházás. A minimálbér-tárgyalások után terítékre kerülhet a jövő évi nyugdíjemelés kérdése is. 120 milliárd forintos visszatérítendő támogatási keretet ad a kormány az "ipari technológiával épült lakóépületek" energetikai felújítására. A korábbival ellentétben erre nem csak lakóközösségek, hanem minden magánszemély pályázhat. 100 milliárdos beruházással valósulhat meg a régóta tervezett ferihegyi gyorsvasút, melynek köszönhetően a belvárosból 20 perc alatt elérhető lesz a reptér. Egyelőre nincs napirenden a személyi jövedelemadó csökkentése a társasági adó jelentős csökkentése mellett. A következő években akár új KRESZ előkészítése is megkezdődhet, elsődleges cél az autózás, az autók üzembe helyezésének megkönnyítése és az ehhez kapcsolódó terhek csökkentése.

2016. november 17. 15:57 Megosztás Családi házak felújítására is adhatnak pénzt A kormány célja, hogy visszatérítendő támogatást nyújtson magánkézben lévő ingatlanok energetikai felújítására, de a 120 milliárdos keretet meg lehet emelni....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés