Előfizetői tartalom

Kifakadt a Nobel-díjas közgazdász a svájci jegybankra

Portfolio
A svájci jegybank csütörtöki lépésével elvesztette hitelességét, ráadásul más gazdaságok monetáris politikájára is drasztikus hatást gyakorolhat - hangsúlyozta Paul Krugman. A jegybankok számára nem könnyű a piacokat meggyőzni arról, hogy valódi gazdaságpolitikai fordulat történt, azonban ezt hihető ígérettel is elérhetik.

Manapság meglehetősen széles körben elfogadott az a nézet, hogy a jegybankok számára nehéz feladat a kamatok negatív tartományban tartása, hacsak nem tudják meggyőzni a befektetők arról, hogy gazdasági irányváltás történt: a jövőre vonatkozó várakozások sokkal fontosabbak a piaci szereplők számára, mint az, ami a jelenben történik - hangsúlyozta Paul Krugman. A Nobel-díjas...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés