Előfizetői tartalom

Kilenc eurózóna országot vágott lejjebb az S&P

Portfolio
Megrázta a piacokat az az értesülés, miszerint a Standard and Poor's már pénteken bejelentheti az euróövezeti tagállamok tömeges leminősítését. A kiszivárgott hírek szerint Németország megúszhatja a leminősítést, Franciaországtól viszont megvonja az AAA besorolást a hitelminősítő. Az euró látványos zuhanást produkált, a svájci frank pedig erőre kapott. A hírek és értesülések lassan csordogáltak, végül az éjszakai bejelentésekkel együtt kilenc ország vált érintetté a leminősítési hullámban.Fontosabb részletek Péntek délután óta folyamatosan szivárognak ki az S&P euróövezeti tagállamokat ért döntései. Ezek alapján Németország, Hollandia, Luxemburg és Finnország adósbesorolása nem változik. Franciaország, Ausztria és Szlovákia adósbesorolását egy fokozattal vágja vissza az S&P. Olaszország, Portugália és Spanyolország két fokozatú leminõsítést szenved el. Úgy tûnik, új szakaszába lép az európai adósságválság: a legjobb (AAA) adósok számának lemorzsolódása és a görög tárgyalások elakadása legalábbis ebbe az irányba mutatnak.

2012. január 14. 08:02 Megosztás Reagálnak az országok Rosszallással fogadták az érintett európai uniós országok azt, hogy a Standard & Poor's pénteken leminősítette államadós-besorolásukat - számol be az MTI. A portugál pénzügyminisztérium...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés