Előfizetői tartalom

Különös bejelentésekre készül az Orbán-kormány

Portfolio
Olyan adóemelések és más intézkedések bejelentésére készül jövő héten a kormány, amelyek az euróválság és az ország újjászervezése miatt váltak szükségessé és semmiképpen sem számítanak megszorításoknak - röviden ez a különösen kép rajzolódik ki az elmúlt egy hét kormányzati kommunikációjából. Az továbbra sem ismert, hogy pontosan milyen költségvetési egyenlegjavító lépések bejelentése várható szerdán, de az már eldőlt, hogy a kormány nem lép vissza az egykulcsos adórendszerből, azaz nem vet ki szolidaritási különadót például a gazdagokra. A héten újra jelentősen drágult a svájci frank árfolyama, ez a tényező pedig csak növeli annak esélyét, hogy a kormány nagyobb "tehermegosztásra" kényszeríti a bankokat a lakossággal, ahogy azt egyik nyilatkozatában megemlítette a kormányfő. Az euróválságnak nevezett gazdasági folyamat a héten egyébként tovább zajlott, egyre szaporodnak a recessziós jelek a fizetési övezetben és az Egyesült Államok felől is sorozatosan igen gyenge adatok láttak napvilágot. Mindezek miatt a hétvégéhez közeledve újra "beborult az ég" a részvénypiacokon.

Küzdelmes ősz, jönnek az adóemelések Rég nem látott küzdelmes őszt, a nemzeti szuverenitás megőrzéséért folytatott harcot jósolt hétfői nyilatkozatában Orván Viktor kormányfő, ami másként megfogalmazva azt is jelenti: a kormány azért is küzd, hogy ne kelljen ismét igénybe venni a Nemzetközi Valutaalap és az Európai Bizottság "biztonsági védőhálóit". A miniszterelnök...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés