Előfizetői tartalom

Lemondott Schmitt Pál - Hogyan tovább?

Portfolio
Kötelességemnek érzem, hogy szolgálatomat befejezzem, az elnöki mandátumról lemondjak - jelentette be hétfői parlamenti beszédének legvégén Schmitt Pál köztársasági elnök. Ezt követően a frakcióvezetői hozzászólások után kétórás parlamenti szünetet rendelt el az Országgyűlés elnöke, miután Lázár János azt javasolta, hogy a képviselők még ma döntsenek az államfő lemondásáról. Ha a képviselők ma döntenek a köztársasági elnök megbízatásának megszüntetéséről, akkor 30 napon belül kell új elnököt választaniuk. Orbán Viktor miniszterelnök tájékoztatása szerint kellő időben értesülhet mindenki arról, hogy ki lesz Schmitt Pál utódja. A forint árfolyama nem mozdult meg látványosan a lemondás hírére.

A Parlament megszavazta A képviselők elfogadták Schmitt Pál köztársasági elnök lemondását hétfő délután. Az új államfőt harminc napon belül kell megválasztania a parlamentnek. Schmitt Pál lemondási nyilatkozatát 338 igen, 5 nem szavazattal, 6 tartózkodás mellett fogadták el a képviselők. Nemmel voksolt két fideszes - Szabó Tamás és Wittner Mária -, valamint három...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés