Előfizetői tartalom

Levelet küldött Matolcsy az EKB elnökének - Nem hátrál a kormány

Portfolio
Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a jegybanktörvénnyel kapcsolatban levelet írt Mario Draghinak, az Európai Központi Bank elnökének szerdán - olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium szerda délutáni közleményében. A levélhez csatolt dokumentumból kiderül, hogy a kormány mely területeken tervez azonnali módosítást a jegybanktörvény ügyében. Ezek szerint az eskütétel valamint a fizetési plafon ügyében nem hátrál meg a kormány.

A kormány déli közleményében már szerepelt, hogy a kormány ma törvényjavaslatokat hagyott jóvá a jegybanktörvénnyel kapcsolatban. "A levélben Mario Draghi tájékoztatást kapott arról, hogy a Kormány miként tervezi módosítani az MNB törvényt. A levélben olvasható, a Kormány célja, hogy a hazai jogszabályok az EU-s elvárásoknak megfeleljenek" - olvasható az NGM közleményében....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés