Előfizetői tartalom

Már az eurózóna magja is szenved

Portfolio
Az eurózóna feldolgozóipara az előzetesen vártnál is erősebb lassulást jelez: a beszerzési menedzser index októberben 47,1 pont volt. A közösségre jellemző kilátásokat mostanáig jobbára az adósságválságtól szenvedő periféria országok húzták le, ebben a hónapban azonban már a német feldolgozóipart is elérte a válság.

Az előzetesen közzétettnél is rosszabbul alakult az eurózóna feldolgozóipara: míg a másfél hete közzétett beszerzési menedzser index 47,3 pont volt, a mai végleges adat 47,1 pont. A német feldolgozóiparra vonatkozó adat kissé jobb lett az előzetesnél, vagyis 48,9 pont helyett 49,1 pont lett.Az eurózóna átlagát eddig leginkább az adósságválságtól leginkább szenvedő periféria...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés