FONTOS Mennyire lehet elhinni, hogy Magyarország fejlettségben leelőzte Szlovákiát?
 
Előfizetői tartalom

Még nincs vége! - Ide bukhat le Amerika

Portfolio
Egyértelmű konszenzus kezd kialakulni a piacon arról, hogy az Egyesült Államok elveszíti "tripla A" adósbesorolását, a kérdés már csak az, hogy hány fokozattal minősítik le az amerikai adósságot. Az USA így évtizedekig tartó kiváltságos időszak után kibukik az elitklubból, de érdekes kérdés, hogy milyen országok közé kerül az új besorolással.

Az S&P, a Moody’s és Fitch is "AAA"-val jelöli a csúcskategóriás, vagyis a legjobb államadósságokat. Az Egyesült Államok jelenleg (még) mindhárom hitelminősítőnél az elsőosztályú minősítéssel rendelkezik, de a piacokon kialakult konszenzus szerint hamarosan búcsút kell intsen évtizedes kiváltságának. Elemzők meggyőződése ugyanis, hogy az adósságplafon újabb megemelésétől...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés