Előfizetői tartalom

Megdöbbentő juttatások: 18. havi bér és extra prémiumok a görögöknél

Portfolio
A görögöknek - főként, ha állami vállalatnál dolgoznak - nem kell "csupán" a havi fizetésükre támaszkodniuk, hiszen a juttatások széles palettája áll rendelkezésükre, ezekről pedig még az adósságválság kellős közepén sem kívánnak lemondani. A több esetben évente 18 havi munkabéren felül extra prémium jár például a kézmosásért, a pontos munkakezdésért vagy az akták cipeléséért, áll a Handelsblatt gyűjtésében.

A részben privatizált telekommunikációs vállalatnál, az OTE-nál dolgozók a szolgálati autóik felmelegítéséért havonta 25 eurós támogatást kaptak. A szakszervezet tájékoztatása szerint ezt a juttatást hétfőn megszüntették, viszont az OTE alkalmazottai követelik annak visszaállítását. Az OSE-nál, vagyis a görög állami vasúttársaságnál különösen bizarr prémiumokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés