Előfizetői tartalom

Megdöbbentő levelet írt az IMF veterán közgazdásza

Portfolio
Elhallgatta a 2008-as globális, illetve a 2010-től kibontakozó eurózóna válság veszélyére figyelmeztető információkat a Nemzetközi Valutaalap és "romlott" az a módszer, ahogy a vezérigazgató kiválasztása történik - többek között ezzel indokolta megdöbbentő tartalmú felmondó levelében a döntését Peter Doyle, amelyet eljuttatott a Nemzetközi Valutaalap (IMF) Igazgatótanácsa, illetve vezető stábja felé is. A 20 éve az IMF-nél dolgozó veterán közgazdász a szervezet európai részlegén belül a Svédországgal, Dániával és Izraellel foglalkozó egység vezetője volt és többek között Christine Lagarde vezérigazgatónak is szemrehányást tett személyisége miatt, illetve amiatt, hogy illegitim módon került a világszervezet élére.

Elhallgatott információk (?) A június 18-án kelt levelet a CNN most szerezte meg és többek között a Reuters is idézett belőle igencsak megdöbbentő tartalmú kifejezéseket. Peter Doyle miután a levél elején köszönetet mondott akkori, illetve korábbi munkatársainak, rögtön le is szögezte: 20 évi szolgálata után szégyelli, hogy valaha is kapcsolatba került az IMF-fel. Ezt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés