Előfizetői tartalom

Megfojt minket az adósság?

Portfolio
Az eladósodás előrehaladása visszaveti a gazdasági fejlődés ütemét, és ez az Unión belül különösen igaz a 2004 után csatlakozott országokra - állapítja meg elemzésében Szabó Zsolt, az MFB főmunkatársa. A szakértő számításai visszaigazolják azt a nézetet, mely szerint a 90% körüli adósságküszöböt átlépve különösen káros az eladósodás.

Az elmúlt időszak egyik legnagyobb tudományos szenzációja (botránya) volt, amikor erős kritikák érték a Reinhardt-Rogoff szerzőpáros már-már kultikusnak számító megállapításait. Emlékeztetőül: Kenneth Rogoff és Carmen Reinhardt egy 2010. januári tanulmányukban megállapították, hogy amennyiben egy adott ország adósságrátája meghaladja a 90 százalékos szintet, jelentősen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés