Előfizetői tartalom

Meglepetést okoztak az amerikai adatok (2.)

Portfolio
A júliusi foglalkoztatottsági adatok csalódást okoztak a piaci szereplők számára, a várt 185-195 ezer helyett ugyanis mindössze 162 ezerrel nőtt az új munkahelyek száma és a megelőző két hónap adatát is lefelé módosították. Jó hír viszont, hogy a munkanélküliségi ráta közel ötéves mélypontra (7,4%) került. A piaci mozgások arra utalnak, hogy a befektetők most kisebb esélyűnek gondolják, hogy már szeptemberben elindul a Fed pénznyomtatási programjának lassítása, mint az adatok megjelenése előtt. Ez a forintnak is lendületet adott.

Csalódást okoztak a foglalkoztatottsági adatok A júliusi munkaerőpiaci adatok minden szempontból meglepőnek nevezhetők. Egyrészt a foglalkoztatottság lassabban (185-195 ezer helyett 162 ezerrel) nőtt a vártnál, másrészt a munkanélküliség a vártnál (7,5%) alacsonyabb szintre (7,4 százalékra) került a megelőző havi 7,6%-ról. A munkaügyi tárca adatai szerint már májusban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés