Előfizetői tartalom

Megmutatjuk, mi maradt a kormány nagy tervéből

Lassan két év telt el a kormány nagyszabású reformprogramjának, a Széll Kálmán Tervnek a bemutatása óta és a friss 2012-es költségvetési adatok fényében már megítélhetjük, hogyan tudta teljesíteni fontos vállalásait. Megközelítő számításaink szerint a tervezett 550 milliárd forintos megtakarításból 350 milliárd forint megvalósult a tavalyi büdzsében, vagyis az eredeti célok közel kétharmada teljesült. Bár az elcsúszás nem drámai méretű, részben ez is magyarázatot ad arra, hogy a későbbiekben miért kellett még további 5 intézkedéssorozatról döntenie a kormánynak a 2012-es költségvetést illetően.

Két év után A kormány egyik, ha nem a legfontosabb programja (volt) a Széll Kálmán Terv, annak is az első felvonása. A 2011. március elsején bemutatott anyaggal a kormány egy két évre szóló strukturális reformprogramot tett le az asztalra, amelyet elismerően fogadtak a piaci szereplők és Brüsszel is. Ebben ugyanis a kormány hat fontos területen sorolt fel intézkedéseket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés