Előfizetői tartalom

Megrázó külföldi vélemény: homályos ígéret a magyar csomag

Portfolio
Túlzottan optimistává váltak a befektetők Magyarországgal kapcsolatban, ezért óvatosságra int legfrissebb, az aktuális magyar fejleményeket feldolgozó anyagában Piotr Kalisz, a Citi varsói közgazdásza, akinek a kommentárját hosszú idő után az első negatív külföldi véleménynek tekinthetjük. Az elemző 5 fontos kockázati tényezőt sorol fel, ami jelentősen árnyalhatja az elmúlt hetekben a befektetők körében kialakult rózsás képet. A szakértő egyelőre homályos ígéretnek nevezi a tervezett reformprogramot, melynek - megítélése szerint - hitelessége is megkérdőjelezhető.

Hosszú szünet után újra felkeltették a befektetők érdeklődését a magyar eszközök: az államkötvények szárnyaltak, a forint érzékelhető erősödést produkált az euróval szemben - emlékeztet az aktuális magyarországi fejleményeket feldolgozó anyagában a Citi elemzője, Piotr Kalisz, aki több tényezőt azonosít az elmúlt időszakban kibontakozó piaci optimizmus kapcsán:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés