Előfizetői tartalom

Mekkora pofont jelentene Magyarországnak a britek kilépése?

Elsősorban a közvetett hatásokon keresztül érintené Magyarországot és a magyar gazdaságot az, ha a brit választópolgárok csütörtökön az Európai Unióból való kilépésre szavaznának. A közvetlen brit-magyar kereskedelmi kapcsolatok limitáltak, és várhatóan a több tízezer magyar munkavállalónak sem kellene egycsapásra hazajönnie a szigetországból. Azonban ha rövidtávon romlana az európai gazdasággal kapcsolatos befektetői hangulat, és ez a növekedésre is hatással lenne, akkor azt már Magyarország is megérezné, hosszabb távon pedig leginkább az Unió egyik nagy nettó befizetőjének kiesése okozhat gondot.

Lassan minden napra több tucat Brexit-hír jut, így egyre nehezebb eligazodni a "zajban". Persze a nemzetközi sajtó elsősorban a brit és az európai gazdaságra gyakorolt potenciális hatásoktól hangos, mi most igyekszünk megvizsgálni azt, hogy ebből mennyi gyűrűzhet be Közép-Európába és közelebbről Magyarországra. Márciusban egyszer már foglalkoztunk a témával, azonban egyrészt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés