Előfizetői tartalom

Mire kell a kormánynak 250 milliárd forint?

Portfolio
A 250 milliárd forintos stabilitási tartalék létrehozása nem a 2010. évi folyamatokhoz kapcsolódik - hangsúlyozta a Portfolio.hu-nak adott válaszában Banai Péter Benő az NGM mai online sajtótájékoztatóján. A tárca helyettes államtitkára kiemelte azt is, hogy a kormány elkötelezett a 2011. évi államháztartási hiánycél tartásában és az idei évre 110 milliárd forintos deficittel számol a kormány az önkormányzati alrendszerben a tavalyi (mindenkit meglepő) 247 milliárdos hiány után.

Az új tartalékalap célja A 2011-es évet a legnagyobb előrelátással, óvatossággal kell azonban kezelni. A legnagyobb kockázat az, hogy az uniós országok egy részében meredeken emelkedik az államadósság szintje, ami visszahathat a magyar költségvetési folyamatokra is - magyarázta a helyettes államtitkár a Matolcsy György által február 4-én, Brüsszelben bejelentett stabilitási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés