FONTOS Az EP-választások után jöhet a kormány új csomagja
 
Előfizetői tartalom

Mit adtak nekünk a rómaiak? - Így jönnek az EU-támogatások

Portfolio
Jelentősen befolyásolta a magyar gazdaság beruházási teljesítményét az elmúlt években a jelentős mennyiségű uniós forrás - írja a konvergencia programban a kormány. A hatás olyan nagy, hogy a 2016-ban, a költségvetési átállás miatt várható visszaesés a magyar gazdaságot érdemben fékezi majd. Fontos változás, hogy az uniós költségvetési periódus második felére a kormányzati várakozások szerint az állami infrastrukturális beruházások helyett a vállalati szektorba áramlik majd a több EU-forrás.

Magyarország a 2004-es uniós csatlakozása révén folyamatosan jelentős EU-s forrásokból részesül. Már a 2004-2006-os időszakban is 670 milliárd forint állt az ország rendelkezésére különböző fejlesztési programok megvalósítása céljából, a 2007-2013-as programozási időszakban pedig 8200 milliárd forintos keretösszegből történt az operatív programok megvalósítása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés