Előfizetői tartalom

Apadóban a versenyszféra létszáma

Portfolio
2011 novemberében 2 millió 707 ezer fő állt alkalmazásban a legalább öt főt foglalkoztatóknál a nemzetgazdaságban - ami 27 ezer fővel kevesebb az egy évvel korábbinál - derült ki a KSH ma közzétett adataiból. Az éves viszonylatban látható csökkenés mögött a közszféra létszámapadása áll. Ugyanakkor már hónapok óta apad, kisebb mértékben, a versenyszféra alkalmazotti létszáma is. A bruttó bérek novemberben 6 százalékkal voltak magasabbak nemzetgazdasági szinten az egy évvel korábbinál.

2011 novemberében a versenyszférában legalább öt főt foglalkoztatóknál 1 millió 860 ezer fő állt alkalmazásban, ami 6 ezerrel több az egy évvel korábbinál. Az év első tizenegy hónapjának átlagában a 2010-eshez képest pedig 27 ezer fővel volt magasabb. Ez a szintkülönbség látható az alábbi ábrán is, bár jellemző, hogy az "ugrás" még 2010 második felében jött,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés