Ezekkel az eszközökkel küzdenek a cégek a munkaerőhiány ellen

2017. október 9. 15:48    
nyomtatás
 
A munkaerő megtartása érdekében a cégek döntő többsége bért emel, a munkaerőhiányt pedig a munkaszervezés átalakításával próbálja enyhíteni - derül ki az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet kutatásából. A munkaerőhiány leginkább a kis vállalkozásokat sújtja.


A hazai vállalkozások körében a munkaerőhiányt észlelők aránya 2014-től indult meredek emelkedésnek. 2016-ban már a válaszadók 36%-a vélte úgy, hogy a munkaerőhiány az egyik legfontosabb tényező, amely akadályozza cége üzleti tevékenységét, 2017-ben pedig 38%-uk.

A vállalkozások döntő többsége tett lépéseket annak érdekében, hogy megtartsa meglévő munkaerejét. Legnagyobb arányuk (70%) béremelést vezetett be, jelentős azok aránya (59%) is, akik a munkakörülmények, munkaeszközök fejlesztésével igyekeztek vonzóbbá válni dolgozóik számára. Közel a vállalkozások fele (49%) továbbképzések biztosításával, illetve a munkahelyi hangulat javításával próbálkozott. Szintén jelentős (47%) azon vállalkozások aránya, amelyek a Cafeteria-rendszer bevezetésével, fejlesztésével igyekezték megtartani dolgozóikat. A válaszadók 42%-a a vezető-beosztott kapcsolat javításával, 36%-a az atipikus foglalkoztatási formák bevezetésével, 35%-a előrelépési lehetőségek felajánlásával, 25%-a pedig biztosítási kötvények, egészségmegőrzési programok finanszírozásával próbálja megtartani munkaerejét.

Ezekkel az eszközökkel küzdenek a cégek a munkaerőhiány ellen


A munkaerő megtartása érdekében a legkevésbé a 20-49 fős, a nem exportáló, az építőipari, illetve a tisztán hazai tulajdonú vállalkozások tudtak lépéseket tenni. Míg a leginkább a 100 fő feletti, a döntően exportáló, az egyéb gazdasági szolgáltatások terén tevékenykedő, valamint a részben külföldi tulajdonban álló cégek voltak képesek tenni munkaerejük megtartása érdekében.

A válaszadó cégek több, mint egyharmada (36%) szembesült az elmúlt egy évben munkaerőhiányra visszavezethető nehézséggel. Létszám szerint a legnagyobb arányban (43%) a legkisebb cégek (20-49 fős) küzdenek munkaerőhiánnyal.

A legtöbb cégnek (86%) az új, tapasztalt munkavállalók felvétele okozott gondot. A válaszadók több, mint kétharmadának (71%), az új, kezdő munkavállalók felvétele, míg 60%-uknak e dolgozók megtartása jelentett problémát.

A munkaerőhiányt a legtöbben (42%) a munkaszervezés átalakításával, az atipikus foglalkoztatási formák bevezetésével (39%), valamint új toborzási módszerek alkalmazásával (38%) igyekeztek orvosolni. A válaszadók egyharmada (34%) a versenytársakhoz képest magasabb béreket vezetett be, 29%-uk pedig a munkaerőigény csökkentése érdekében beruházást hajtott végre. A megkérdezettek 20%-a diákmunka alkalmazásával próbálta enyhíteni a problémát.

Ezekkel az eszközökkel küzdenek a cégek a munkaerőhiány ellen

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium