Előfizetői tartalom

Nem sikerült az áttörés

Portfolio
Az év elején még erős remény látszott, hogy megtörik a válság óta tartó rossz periódus, az álláskeresők száma el tud szakadni a félmilliótól, méghozzá lefelé. Később azonban azt láthattuk, hogy a közfoglalkoztatás év eleji újraindulása után nem történt semmi, hosszas stagnálás után év végére pedig az előző évi fölé emelkedett az álláskeresők száma. A piaci új állások száma pedig többéves mélyponton van.

Bő harmincezer fővel 569 ezerre emelkedett az álláskeresők száma decemberben, ez a szám a tavalyi ilyenkor jellemzőnél is magasabb 17 ezer fővel. Az álláskeresők számának év végi, vagy következő év eleji megugrása már szokásosnak számít, mióta a közfoglalkoztatás tömegessé vált. Bár korábban a régi rendszer leállítása és az új elindítása miatt lépett be ez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés