Előfizetői tartalom

Öt dolog, ami hiányzik az új munka törvénykönyvéből

Portfolio
Eltérő hangsúllyal bár, de számtalan oldalról komoly kritikákat kapott az elmúlt hetekben a Munka Törvénykönyve átfogó módosításának tervezete. A BDO szerint vitathatatlan, hogy a foglalkoztatási feltételek rugalmassá tétele indokolt, de a napi gyakorlatban fontos szabályozók még hiányoznak a tervezetből. Öt fontos kiegészítő javaslatot mutatnak be, amely a munkáltatói és munkavállalói érdekkel is összhangban van.

Pontosabb szabályok a munkaidő-nyilvántartásra vonatkozóan A koncepcióban szereplő szabályozás továbbra sem tesz eleget annak a régi munkáltatói igénynek, hogy pontos jogszabályi alapjai legyenek a munkaügyi ellenőrzések során egyébként megkövetelt szempontoknak - írja a BDO Magyarország könyvvizsgáló és tanácsadó cég. Példaként említhető, hogy az Mt. nem írja elő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés