Előfizetői tartalom

Tartósan magas munkanélküliségre számíthatunk (elemzők)

Portfolio
Idén magas maradhat a munkanélküliség, jövőre is 10% fölött lehet a munkanélküliségi ráta - kommentálták elemzők az MTI-nek a KSH hétfőn publikált foglalkoztatás és munkanélküliség adatait. 2012-ben főként a közmunkaprogramoknak köszönhetően lehet kisebb javulás, és egyre többet hallani arról, hogy a kormány által kitűzött, lefelé revideált munkaerő-piaci célok sem teljesíthetőek. Egy másik elemzők vélemény szerint nincsenek összhangban a második negyedéves növekedési és a munkaerő-piaci adatok. Így vagy átmeneti hatás miatt volt alacsony a GDP a második negyedévben, vagy alapvetően lassult a növekedés, és a munkaadók még nem alkalmazkodtak hozzá.

Az előző évihez képest 1,1 százalékkal bővült a foglalkoztatás a május-júliusi időszakban, míg a munkanélküliség stagnál, 10,8%-os volt, és az aktivitási ráta a 15-74 éves korosztályban tíz éve nem látott szintre emelkedett, elérte az 56%-ot.Kapcsolódó cikkünk2011.08.29Tíz éve nem volt ilyen a magyar foglalkoztatásbanA munkakeresési idő még mindig nagyon hosszú ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés