Előfizetői tartalom

Teljesen új közmunka rendszer épül

Kádár Piroska
A jelenlegihez képest teljesen új közfoglalkoztatási rendszer épül a Belügyminisztérium gondozásában. Az idén kísérleti jelleggel futó Start-munka programok, ha sikeresnek bizonyulnak, terv szerint napi 6-8 órás, hosszabb távú foglalkoztatást tennének lehetővé - mondta el a Portfolio.hu-nak Samu Attila belügyminiszteri főtanácsadó, a Start-munka programok kommunikációs felelőse. A programok volumenét a jövő évi költségvetés keretei szabják meg, leginkább itt dől el, lehet-e jövőre 300 ezer közfoglalkoztatott. Azt még nem tudni, mi lesz a siker mércéje, amely alapján a kormány a Start-programok folytatása és kiterjesztése mellett dönthet; a tárca jövőre is gyenge keresletű munkaerő-piaccal számol, és 2014-ig tartó középtávú közfoglalkoztatási tervvel készül. Interjú.

Portfolio.hu: A Belügyminisztérium közfoglalkoztatási államtitkársága által szervezett Start-munka program kísérleti példányai egyelőre kis létszámban futnak, főleg a gyöngyösi térségben, körülbelül százezer fő viszont a korábbi, még nem Start-munka program keretében közfoglalkoztatott. Mi várható jövőre, más lesz a közfoglalkoztatási rendszer? Samu Attila: Egyelőre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés