Előfizetői tartalom

Nagyobb magyar recessziót, alacsonyabb deficitet lát az OECD

Portfolio
Rontotta a magyar gazdaság idei évre várható teljesítményét a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet kedden megjelent friss prognózisában, már 1,5%-os recessziót valószínűsít a korábbi 0,6%-os visszaesés helyett. A rosszabb gazdasági kilátás ellenére a korábbiaknál kedvezőbben látja az OECD a magyar költségvetési folyamatokat, idén 3% lehet a GDP-arányos deficit, míg jövőre 2,9%-ra csökkenhet.

Még mélyebb lesz az idei recesszió Márciusban még 0,6%-os gazdasági visszaesést várt az OECD Magyarország esetében az idei évre vonatkozóan, míg jövőre 1,1%-os bővülést jelzett akkor. A párizsi székhelyű nemzetközi szervezet kedden megjelent friss prognózisa viszont már 1,5%-os recessziót jelez előre 2012-re, míg 2013-ban 1,1%-os bővülés várható. A gazdasági aktivitást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés