Előfizetői tartalom

Nátrán: nem az IMF útját járjuk

Portfolio
Az államadósság csökkentésének második hulláma a könnyen eladható nyugdíjpénztári részvényekből és a hárommilliárd eurónyi kötvény lejáratból fog összeállni ősszel - jelezte a Magyar Nemzetnek adott interjújában Nátrán Roland. A Nemzetgazdasági Minisztérium pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára beszélt arról is, hogy a kormány nem módosítja növekedési prognózisát és a kitűzött hiánypálya teljesülhet majd.

Nátrán Roland nem úgy látja, hogy a magyar kormány a Nemzetközi Valutaalap által kijelölt úton haladna. "Ha az IMF azt a törekvést üdvözli, hogy az államadósságot csökkentjük, a költségvetési hiányt fenntartható pályán tartjuk, s több jövedelmet hagyunk a háztartásoknál, nem válik hátrányunkra" - kommentálta a pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkár...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés