Előfizetői tartalom

Nem oldja meg a bajainkat az IMF-megállapodás (Vélemény)

Portfolio
Olvasva a sajtóban megjelelenő nyilatkozatokat, írásokat az embernek olyan érzése kezd lenni, hogy az IMF-megállapodás megkötése egy csapásra a megoldja problémáinkat. A Széll Kálmán Terv (SzKT) 2.0 első ránézésre ugyanolyan irányokat jelöl ki - komoly implementációs kockázatok mellett - mint az elődje, a SzKT 1.0. A tervben lévő kockázatokat figyelembe véve az IMF megállapodás jó esetben is csak ideig-óráig segíthet, de nem valódi gyógyír mélyebben gyökeredző gondjainkra - fejti gondolatait a Portfolio.hu hasábjain Horváth István, volt makrogazdasági elemző. Az alábbiakban az ő gondolatait közöljük.

A piac döntő részben hatékony működését valló felfogás mentén az elmúlt két év gazdaságpolitikájának számos intézkedését - amely a kereslet/kínálat alakította viszonyokat a feje tetejére állította ilyen vagy olyan okkal - komoly aggodalommal követhettük figyelemmel. Közel két évtizedes aktív tőkepiaci tapasztalattal a hátunk mögött, nehéz kritika nélkül hagyni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés