Előfizetői tartalom

Nem volt még ekkora deficit! - 100%-nál a hiány

Portfolio
Áprilisban 250 milliárd forintos deficit alakult ki a költségvetésben, ilyen magas hiányra nem volt példa az év negyedik hónapjában a korábbi évekkel összevetve. A május elsejei hosszú hétvége miatt előrehozott kincstári kifizetések (bérek és családtámogatások) így megtették a hatásukat az áprilisi büdzsében. Ezzel az államháztartás központi alrendszerének első négyhavi hiánya 951,1 milliárd forintra nőtt, ami az egész évre tervezett pénzforgalmi hiányterv 97%-a.

Gigadeficit áprilisban Áprilisban szokatlanul nagy, 249,9 milliárd forintos lyuk keletkezett az államháztartásban (önkormányzatok nélkül számolva). Ilyen magas deficitre az év negyedik hónapjában még nem volt példa az általunk gyűjtött adatsor szerint. A Nemzetgazdasági Minisztérium ezt azzal igyekszik hűteni, hogy már a gyorstájékoztató címében leszögezi: "a növekvő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés