Előfizetői tartalom

Elment a spekulánsok kedve a nemesfémektől

Portfolio
Két és fél éve a legalacsonyabbra csökkent ezen a héten az arany és az ezüst piacán a nettó spekulatív vételi pozíciók száma a Chicagói Határidős Árutőzsdén - derült ki a keddi állapotra vonatkozó, pénteken éjszaka közzétett adatokból. A múltbeli tapasztaltok alapján ilyen alacsony pozícionáltság után újra egyre intenzívebb a vevők aktivitása, amely az árfolyamok intenzív emelkedését hozta. Ez most is bekövetkezhet, amelyet eleve segíthet az, hogy a nemesfémek szempontjából szezonálisan erős szokott lenni a negyedik negyedév.

Az elmúlt hetekben komoly áresés következett be a nemesfémek piacán a korábbi jelentős, főként az arany piacán jelentkező árfolyamemelkedés után. A leghevesebb áresés a szeptember közepi amerikai jegybanki kamatdöntés indította el, amely egyértelművé tette, hogy most nem indul újabb dollárnyomtatást jelentő monetáris élénkítő kör. Ez eleve erősítette a dollárt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés