Előfizetői tartalom

Nyugalom: ez nem a három évvel ezelőtti összeomlás

Portfolio
A napokban látható zuhanások kapcsán a Wall Street-i bankárok és a befektetők közül sokan már a 2008. szeptemberi Lehman összeomlás körüli helyzet megismétlődésére asszociáltak, mintha csak a történelem ismételné önmagát. A két helyzet között azonban vannak fontos különbségek, aminek az az egyenes következménye, hogy az akkor átmenetileg működő gazdaságpolitikai eszközök jelenleg már nem vethetők be hatékonyan - írja a Wall Street Journal hasábjain Francesco Guerrera. Két opció lehetséges a bizonytalan hangulatban: vagy visszatér a piacok bizalma, és saját erejükből képesek lesznek felállni, vagy a politikusok fognak költségvetési és munkaerő-piaci reformokba.

Akik azt gondolják, hogy 2011-ben újra megismétlődhet a 2008-ban látott esemény, azok próbálnak olyan fogódzókat találni, amelyek ezt megerősítenék. Így például a pénteki történelmi S&P leminősítést úgy állítják be, mint a 2008 szeptemberi Lehman összeomlást, ami egy olyan dolog volt, amire korábban nem volt példa, és senki sem hitte, hogy ez megtörténhet. A mondat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés