Előfizetői tartalom

2025-ig fenntartható a nyugdíjrendszer

Portfolio
2025-ig fenntartható a jelenlegi szinten a rendszer, így nem tűnt indokoltnak a változtatás. Ezért bár a kormány előtt volt másfél éve az egyéni számlán alapuló nyugdíjrendszer javaslata, a jelenlegi gazdasági, társadalmi körülmények között a mostani nyugdíjrendszer fenntartása tűnt reálisabbnak - mondta Asztalosné Zupcsán Erika szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár a Népszabadságnak adott interjújában.

Az államtitkár szerint a mostani nyugdíjrendszer megtartásának realitását igazolja, hogy az Országgyűlés "ellenszavazat nélkül döntött" a nyugdíjszámítási szabályok fenntartásáról. Elmondása szerint az egyéni számlás rendszer hátránya, hogy ha a munkáltató nem fizeti be a munkavállaló után a járulékot, akkor - mivel a nyugdíjat a felhalmozott összegből fizetik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés